Jag ångrar inte en enda sekund!

Alltså minus 30kg på vågen gör verkligen stor skillnad! Förr då jag städade hemma så blev jag helt slut och svettig, var tvungen att ta en dusch efteråt! 
 
Imorse så passade jag på att storstäda lägenheten EFTER jag joggat (och då har jag inte ens kondis nu) för att få bort den värsta eftersvettningen innan jag duscha och for iväg på jobb! 
 
Det var grymt jäkla jobbigt att göra en livstillsförändring och banta men det är värt varenda sekund av allt slit!
 
Joggade två km imorse och de är det längsta sen Tjejmilen, det var jobbigt men så underbart att vara igång igen! Men kommer verkligen fortsätta ta det lugnt, mer benstyrka än löpning står på schemat! Löpningen kommer även ske mer i skogen än på asfalten, betydligt skönare för kroppen (men jobbigare) och roligare att vara närmare naturen!
 
 
1

Hänt en hel del på två år

Under april och maj månad fyller mer än halva familjen år; mamma, 4st syskonbarn, jag + ena svågern! Det är alltså mycket firande under kort tid!
 
Igår direkt efter jobbet var jag och firande ena syskonbarnet, fast de var innan jag hade ätit middag så tackade jag nej till fikat! Det var självklart jobbigt att sitta där och titta på medans dom åt men jag hade bestämt mig innan att jag inte skulle äta så det höll jag fast i, sen taggade jag middagen som väntade på mig hemma för att underlätta för mig själv! Jag har även en awesome fråga jag brukar ställa mig själv ifall jag är så sugen på snacks att jag tänker fuska: Kommer du ångra dig om du äter? Svaret är 99% ja så då äter jag inte! 
 
Jag är inte där jag vill vara än, inte säkert att jag ens kommer att komma dit, men jag har gjort enorma framsteg sen jag ändrade om min livsstil!
Jag kan nämligen inte bara äta en liten bit och vara nöjd, äter jag så startar socketmonstret i mig! Så fast de är jobbigt att tacka nej så är det ändå betydligt lättare än att äta lite och försöka kontrollera sockermonstret i mig! Mitt mål är att kunna äta en liten bit och vara nöjd, tror som sagt inte jag kommer att komma dit då jag vet att det inte handlar om vilja utan hur sockret påverkar hjärnan! 
Då jag började min livsstilsförändring klarade jag inte ens av att vara i samma rum då någon åt snacks, godis, fikade osv! Men nu kan jag som sagt sitta hungrig i samma rum utan att frestas så mycket att jag tar (då jag bestämt mig för att inte ta)! Fast jag fortfarande är sockerkänslig så är de inte alls lika starkt som för två år sedan, nu är det (oftast) jag som bestämmer över sockretmonstret och inte tvärtom! 😃👍🏼👊🏼
1

Krigat en vecka

Jag har inte äte pasta, potatisgratäng, hamburgarbröd, mjukt bröd eller snacks på en vecka! 
Rört mig som vanligt men blev dock bara ett träningspass! 
Imorse visade vågen -1,4kg! 😃
 
De allra jobbigaste har varit att försöka äta mindre portioner, det är inte så jäkla lätt att äta mindre då man redan äter för lite för att känna sig mätt. Jag saknar i stort sett helt mättnadskänsla, det är av stor mängd vitt mjöl (tex pizza, snacks) jag kan få det ibland. Grönsaker, äta på mindre tallriker osv gör inte att jag blir mätt eller nå men jag får iaf i mig mindre kalorier och så lurar jag ögona då jag äter på en assiett. 
 
Dock vet jag att jag kan ännu bättre, så den här veckan kör jag ännu lite hårdare! 
Förra veckan drack jag oboy på jobbet då jag frös, men nu får det bli kalorifri "oboy" (varmt vatten och kalorifri chokladsås) eller te! 
 
Veckans mål:
Som vanligt me promenaderna; 30min på morgonen med hundarna sen går jag fram å tebax till jobbet (20min/gång)! 
Endast en portion till middan och fortsätta med att inte småäta så mycket (det är på kvällarna det spårar för mig)!  
Blir inget snacks den hära veckan heller! 
Sen blir det tre träningspass; två styrkepass och ett cardio! 
Tisdag: Styrke
Torsdag: Jogga väldigt liten sträcka
Lördag: Styrke
 
Mitt fyra veckors mål var ju alltså att gå ner fem kg, det är ett högt mål för att jag ska kriga ordentligt! Blir det "bara" 3kg så kommer jag ända vara supernöjd! Siffrorna (på vågen el måttbande) är inte de viktigaste utan att jag faktiskt skärper till mig, siffrorna kommer så småningom att gå ner om jag fortsätter att sköta mig! 
2