Överflödig hud

Det har nu gått lite över tre veckor sedan jag bestämde mig för att vara lite hårdare med kosten! 
 
Reglerna jag har (jag måste sätta upp tydliga regler annars fuskar jag):
*Ingen pasta, mjukbröd eller snacks (godislöfte har jag     haft över två år)! 
*Inte småäta på kvällarna och max 250kcal till            
  kvällsmålet!
*Jag dricker inte mina kalorier heller (syftar inte på  
  mellanmål nu), över två år sedan jag drack vanlig läsk..   Har även slutat med zero och light, dricker alltså inte  
  alls läsk.. Dricker mest vatten (ibland nån energidryck     men det är väldigt sällan)..
*Inte väga eller mäta mig förrän om fyra veckor!
 
När det gäller aktivitet har jag satt upp mål istället för regler för att jag lyssnar på kroppen (är kroppen slut så vilar jag):
*Promenad med hundarna 30min varje morgon!
*Tre stycken styrkepass varav två är rumpan och nedåt,   det är för att jag vill bygga upp med muskler inför    
  löpningen som jag försöker komma igång med igen..
*Två stycken väldigt korta löppass som jag ökar  
  eftersom..
*Tre stycken powerwalk..
 
Jag har inte vägt mig på tre veckor, i början var det väldigt jobbigt att inte väga sig då jag ville se resultat på vågen.. Men nu känner jag inget behov av att väga mig, jag har inte nått mitt mål så.. Men ska ändå bli intressant att väga och mäta mig nästa lördag, jag tror inte på stora förändringar då jag ändå ätit mycket och inte alls rört mig så mycke som jag hade velat.. 
 
Frågan är dock om jag någonsin kommer att nå mitt kroppssligamål, känner mig ärligt väldigt tveksam till det.. Mitt mål är att få en fast kropp men det känns ganska omöjligt med tanke på all överflödig hud jag har efter viktnedgången.. Huden har inte alls dragit ihop sig så mycket, inget om ni frågar mig men jag vet att den dragit ihop sig en del iaf.. Det är ca 1,5år sedan jag nådde min målvikt och visst har jag gått upp några kilo sen dess men tycker ändå kroppen haft lång tid på att dra ihop sig.. Jag ligger mellan två storlekar på kläder och måste ta den större pga all hud! 😕 Har varit i kontakt med en läkare om att få hjälp med huden men det vart nej, det räknas som skönhetsoperation.. Jag är superstolt över mig själv som gått ner allt på egen hand men hade jag valt att göra en magoperation så hade jag fått hjälp med överflödig hud.. Men jag hade troligtvis failat om jag hade kört på en magoperation, för då hade jag inte jobbat med hjärnan  (om varför jag gått upp i vikt, varför jag äte som jag gjort osv) så jag vet att jag tog rätt rätt beslut.. 
 
Jag får ofta frågan just om huden, har den dragit ihop sig osv.. Den har inte dragit ihop sig helt, långt ifrån.. Jag har alltid varit småtjock fast jag hållt på med både fotboll och hockey.. Då jag blev 18år så bodde jag själv (hade just slutat med fotbollen och hade bara hockeyn kvar) och gick upp 35kg på ett halvår.. Sen dess har jag kämpat i omgångar med att gå ner i vikt, vägt 105kg som mest (ev kanske mer också, inte så att man vägde sig dagligen).. Gått ner 20kg och sen gått upp 15kg osv.. Så huden har verkligen fått jobba mycket i 10års tid, är väl delvis därför den inte dragit ihop sig så bra.. 
Sammanfattning: Fast jag mår riktigt dåligt över all överflödig hud så mår jag betydligt bättre än då jag var tjock.. Energin och livsglädjen jag har nu är så guld värt! 🌟🌟🌟🌟 Sen har jag världens finaste tjej som får mig att känna mig supersnygg fast jag har all överflödig hud (yes, huden är som sagt väldigt jobbig för mig)! 👩‍❤️‍👩
2

Veckan som varit

Jag är nu inne på vecka sju, herregud vad tiden går fort! 😱😃

Den sista veckan har vart annars än dom andra, har rört mig mindre och varit borta i tre dagar! Tanken var att träna och röra mig mycket innan vi skulle åka bort men jag blev överansträngd i benen så blev att vila fortare än jag tänkt! 😕 Men blev inte vila på det sättet jag trodde utan kroppen har äntligen återhämtat sig från resan, varit ner till Gävle tväres och hälsat på Andrea's familj och så, varit helt slut i benen.. Man är inte 20år längre! 😕😂

 

Men kosten har gått riktigt bra! 😃 Har ätit bra och inte spårat en enda kväll, har alltså hållt mig till mitt maxmål med kaloriintag på kvällen som varit och är 250kcal/kväll! 😃👍🏼 Fast vi har rest långt, varit bort och fikat osv så har jag skött mig.. Packade väskan med bars och så köpte vi bananer, så det har varit mina mellanmål och kvällsmål.. Då vi var iväg och fikade så drack jag bara vatten, tråkigt men jag har bestämt mig för att inte äta något snacks (inkl fika) den hära månaden eller pasta/mjukbröd.. Då det bjöds på glass till efterrätt så åt jag min bar.. Till kycklingsalladen så serverades det pasta och mjukbröd, jag dreglade självklart över det men tog hårdbröd.. 😃👍🏼👊🏼

 Planering är A och O och sen vara stenhård med det man bestämt sig för! 😃👍🏼

Sen underlättar det jättemycket allt stöd jag får av min och Andrea's familj.. Jag vet att dom inte tar illa upp för att jag inte äter av allt som det bjuds på osv! ❤

 

Nu är det en ny vecka och jag krigar på! 😃👍🏼👊🏼

Hur olika vi är

När man åker till större orter så börjar jag direkt att observera människor och deras vanor.. Där jag är ifrån så vet man ju i stort sett vilka alla är så det är inget kul! 😅 Men iaf.. Det satt en tjej framför oss på tåget som hade en chipspåse i handväskan, vi åkte en timme och hon hann inte ens äta upp den! Va 17 liksom!? 😱😂 Sånt blir jag fascinerad över och då inser man även hur olika vi människor är..

Förr då jag åt massa godis, chips osv så skulle jag aldrig kunna dra ut på en chipspåse så länge.. Men åt heller aldrig offentligt, åt bara hemma i smyg.. Skammen man kände för att man åt i smyg, så jäkla skönt att inte göra det längre och slippa den känslan..

Jag har kommit väldigt långt me mitt sockerproblem och matmissbruk, kan hålla mig till endast en kväll i veckan.. Då jag frossar på precis allt jag är sugen på, gör jag inte det försvinner inte suget.. Kan alltså inte ersätta ett sug me nå annat, har provat det och de fungerar inte alls.. Men fast jag har kommit grymt långt så tror jag aldrig att jag kommer att komma så långt att ja kan sitta och småäta ur en chipspåse väldigt länge, rent ha kvar den någon dag.. Känns omöjligt då jag känner hur sockret (och mat allmänt) påverkar hjärnan.. Men så får det vara, jag vet om det och får jobba utifrån mina förutsättningar..