När sockermonstret tar över

I fredags så hade vi en planerad snackskväll, mums! Men jag har känt dagarna innan hur sockret mer och mer kontrollerat mig (som det var förr) och det får verkligen inte hända igen! Jag har även fuskat en dag under veckan! 😕

Jag hade redan innan bestämt mig att nu blir de sista snackskvällen på ett tag, sa de även till Andrea innan vi började äta!

Nu är det söndamorgon och gårdagen gick oväntat lätt, woohoo! Men bara kriga på timme för timme, så blir dom timmarna dagar till slut!

Har inte satt ett datum när jag ska ha snackskväll nästa gång, kanske om två veckor? Det jag koncentrerar mig på är när det är jag som bestämmer över mitt sockerbegär igen!

Har även gått upp två kilo på en månad och de är ju pga överätning av snacks och allmänt mycke på kvällarna! Så blir även skärpning med maten allmänt, har ca 5kg som jag vill få bort!

Som en maskin

I veckan tog jag semester enbart för att kunna jobba massor på tomten osv! Alltså vilken anledningen! 😱😅Hade de varit för två år sedan hade jag tage semester för att chilla, för att ligga i soffan hela dagarna och se film, serier å spela tv-spel! Men nu har jag alltså tagit semester för att jobba hemma och de har jag verkligen gjort och jag älskar det! 😃👍🏼💪🏼🏡
 
Men i måndags var jag ledig av en annan orsak, då förlovade vi oss! 😃❤💍
 
 
Men resten av veckan har verkligen jag (och Andrea då hon inte vart på jobbet) arbetat här hemma! Vi är i stort sett klar med hundgården, lite målningen å gräva ner en elkabel som är kvar. Sen har vi målat möbler, köksstolar å en spegel.. Jag har skrubbat upp broräcket (som är i förjävligt skick då förra ägarna inte tage hand om det) och sedan målat det (så de förhoppningvis håller ett litet tag till)! 😃 Sen massa andra små grejor som tage tid.. Å igår så började vi med att hägna in tomten, fortsatt med det idag också! 😃
 
Hundgården:
 
Broräcke innan jag börjat: 
 
Broräcke medans jag skrubbade det: 
 
Broräcke efter jag skrubbat de: 
 
Broräcke efter dagens målning:
 
Hur trött och sliten jag än vart vissa dagar så har jag ändå fortsatt, ju mer jag jobbar nu ju fortare blir de klart! 😃 Men jag känner mig själv, hittar hela tiden nya saker att fixa å göra! 🙈🙊 Men har lovat Andrea att jag ska dra ner på tempot efter vi hägnat in tomten! ❤

Bygga hundgård

Nu är hundgården i stort sett klar, woooo! 😃
 
Pappa har hjälpt oss med att gjuta, bygga hundkojan och sätta upp hundgården.. Gräva och kärra jord och grus har vi gjort själva! 😊 Mina armmuskler är större nu än innan vi började och då har jag inte alls tränat någe! 💪🏼😅 Pappa tyckte vi skulle anlita en traktor som hjälpte oss att frakta dit jorden och gruset men jag vägrade, jag ville göra allt själv! 😃 En sak som är säkert, hade jag inte gått ner 30kg hade jag aldrig orkat det hära! Då hade jag anlitat en traktor utan att fundera.. 
 
Hur vi gått tillväga; 
Började med att mäta ut hur ramen skulle grävas och hur mycket marken lutade! 
 
2dm brett och 1dm djupt skulle jag gräva men jag grävde 2-3dm djupt! 💪🏼😅
 
Pappa komme förbi och hjälpte oss gjuta ca 2/3 av ramen, lämnade på flit så det skulle vara lättare för mig att kärra in all jord och grus!
 
Dit med markduk för att slippa gräs i hundgården, ovanpå duken la vi ameringsmattor för att undvika grävande och möjligheten att rymma, nu gräver inte våra hundar men dom nästa kanske gör så vi ville göra det ordentligt direkt! Efteråt så fyllde vi upp med jord så att marken blev hyfsat rak! Ca 100st kärror med jord behövdes (inkl för att täcka igen "diket" ja grävt)! 
Sen la vi ytterliggare ett lager med markduk, vill verkligen inte ha upp ogräs! 😅 
 
Man måste ju självklart märka hundgården också! 😃😅
 
Vi valde att göra en egen liten variant på sidan av hundgården med cement och stenar, himla nöjda av resultatet! 😊 
 
När jag kärrat in lite mer än hälften av gruset så komme pappa förbi med hundkojan som han byggt hemma, sen blev de att gjuta de sista så jag kunde fylla hundgården helt med grus (det regnade rejält när vi gjöt, vi behövde inte ens tillsätta vatten, men det stoppade inte oss)!
 
142st kärror med grus blev det, ca 9-10ton! 💪🏼😃
 
I förrgår komme pappa på kvällen så vi ställde upp själva hundgården, vi köpte en Troax 36kvm från Lundhs.se! 😃 
Vi använde impregnerade reglar (45*95) på ramen som vi sedan satte fast hundgården i! 
 
Idag har jag och hjärtat byggt en altan åt dom och målat dom vita plankorna! 😊
 
Valde att placera hundkojan i mitten för att dom alltid ska ha tillgång till skugga! 🐶❤
 
Sen blir det att gräva ner en elkabel dit för att koppla in ett hundelement och uppvärmd vattenskål! 😊 Nästa sommar får dom ett tak (därför vi gjorde en sån ordentlig ram + att det är snyggare så 🙊)! 😊❤
 
Resultatet: