Beroende gör en självisk

Först vill jag börja med att säga att jag är väldigt lycklig med mitt liv; har en underbar sambo, härliga hundar, underbar familj och vänner, en tillsvidare tjänst! Men visst finns de saker jag vill ändra lite på, tex om några år vill jag ha hus!

Men nå ja kan ändra på just nu är hundarna, dom drabbades verkligen av hur jag levde mitt liv förr! Då jag levde på snacks och gatumat så var jag konstant trött, jag får ingen kick av socker utan tvärtom! Så deras promenader blev kortare å kortare, det löste jag och ex.et med att hänga in tomten! Delvis så dom kunde busa med varandra men även så vi inte skulle behöva må lika dåligt över att vi gick mindre med dom! Fast det inte kändes bra i hjärtat att man gick kortare promenader med dom så orkade man inte ändra på det, sockret hade ett hjärngrepp om en!
Vill bara förtydliga att dom inte mådde dåligt utan det var vi som gjorde det!

Efter att vi gjorde slut och sålde huset så "förlorade" jag den inhängande tomten men i samma veva tog jag tag i mitt liv! Så jag började om med promenaderna med dom men jag har hållt vardagspromenader med dom ganska korta ändå, mycke pga dom har så jobbigt med hundmöten! Andrea har väldigt olika arbetstider, slutar ganska ofta vid lunch eller börjar efter den så hon är ofta ute med hundarna flera timmar dom dagarna! Det känns grymt bra då jag nästan bara har den möjligheten på helgerna! Men någe jag kan ändra är vardagsmotionen, så jag har som sagt börjat kliva upp tidigare på morgonen för att hinna gå längre med dom! Har gjort det i tre dagar nu, självklart är jag trött men de känns så bra i hjärtat att göra det! Sen har vi även börjat borsta tänderna på dom varje kväll och börjat träna me dom mer och mer!

Man är verkligen självisk då man är inne i ett beroende, jag är tacksam varje dag att jag hade styrkan att bryta mig ut från mitt snacksberoende!

Nå mer jag ska ändra på (direkt jag blir frisk) är att komma igång med träningen, målet är att träna varannan dag och sedan utöka det efter någon månad! Även dra ner på småätandet på kvällen!

 

Sockerberoende

Jag har haft dåligt i magen så länge jag kan minnas men har inte orkat kolla upp det, tragiskt nog har jag valt att acceptera att min mage är kaos från morgon till kväll!

Men för några veckor sedan valde jag att ta tag i det och valde bort gluten genom att jag länge anat att det är boven! Det tog inte lång stund så märkte jag enorm skillnad, helt plötsligt hade jag så få toabesök att jag räknades till kategorin "normal"! Jag vart självklart glad, det var grymt skönt att slippa gå omkring med konstant uppsvälld och dålig mage! Men det tog inte lång tid tills jag började sörja, sörja att aldrig mer få äta allt som är gjort av vitt mjöl (pizza, vitt nybakad bröd osv)! Kroppen (hjärnan) började skrika efter det, de enda jag kunde tänka på!

I söndags hade jag min ätarkväll, jag sörjde och åt sånt magen inte klarar av men som hjärnan skriker efter! Dagen efter hade jag grym ångest och kände mig bakis som efter en rikti krogkväll, både fysiskt och psykiskt! Pulsen höjs, illamående, magen sväller och blir i uppror, kroppstemperaturen höjs, psyket far, torr i munnen osv

Lovade mig själv att inte äta någe mer snacks resten av månaden! Två dagar senare så bröt min förkylning ut som ja haft fram och tebax i tre veckor, jag bestämde mig på kvällen att jag allt skulle få tröstäta dagen efter (alla andra gör ju så när dom är sjuka så varför skulle inte jag få!?)! Sagt och gjort, jag köpte snacks dagen efter så fort sambon hade fare iväg på jobbet! Två dagar senare (igår) så är jag fortfarande sjuk så jag köpte snacks direkt sambon fare iväg på jobbet, det är ju fortfarande synd om mig! Men efter att ha ätit några timmar så frågade jag mig själv vad jag höll på med!? Jag hade brutit mitt eget löfte två ggr på samma vecka, som skyll hade jag att det var synd om mig för att jag var sjuk! Delvis sant MEN nu i efterhand vet jag att det var mitt sockerberoende som lurade mig! Skillnaden mellan jag och dom andra jag sett tröstäta då dom är sjuka är att dom tex köper en liten glassförpackning medans jag köper en påse wienerbröd, en förpackning chokladbollar, chips/daimtårta/kladdkaka/bullar osv!

Jag vill inget annat än att vara normal, kunna äta en bulla och vara nöjd! Men nej, jag är inte ens nöjd då bullfatet är tomt utan då vill jag bara ha mer!

Jag måste acceptera att jag är känslig för gluten och socker, har bara svårt att göra det just nu!

 
 
5

Ny vecka, nya mål

Godmorgon!

Ny vecka, nya utmaningar!

Förra veckan gick mina mål bra me att slopa pastan och brödet, lyckades inte sluta helt med småätandet men drog ner på det mycket iaf!

Veckans mål och hur jag ska klara de blir;
•Inget bröd eller pasta
-äta massa god sallad ist
•Mindre småätande
-mer vatten på kvällen och
undvika köket
•Kicka igång 30 dagars utmaning
med benböj idag
•Inget mer snacks den hära
månaden

Kom ihåg att konkreta delmål gör att det går lättare att hålla fokus mot målet!

 
1