Godislöfte

För fyra år sedan hade just påsken varit och jag hade äntligen insett och accepterat mitt förhållande till godis.. Inför påsken hade jag köpt godis för flera hundra kronor, fyllt min ryggsäck som rymmer 30l.. Det var så jag skulle klara mig över påsken, det gjorde jag inte...
 
Där och då bestämde jag mig för att jag måste avstå från godis helt så jag började ett godislöfte direkt efter påsken (man behöver inte vänta på en måndag eller första januari för att starta ett löfte 👍🏼), planen var ett år.. Det klarade jag fast första månaderna bytte jag ut godiset till snacks istället, om det var bättre? Nix men jag åt iaf inte godis..
 
Då det gått ett år så hade jag även hållt på med shakes så jag hade just nått min målvikt på ~60kg så jag var supertaggad på livet (ett aktivt liv), så jag fortsatte med löftet..
 
Varför fortsatte jag med ett sånt hårt löfte?
För att jag insett och accepterat att jag kan inte bara äta några godisar och vara nöjd.. Några godisar startar bara begäret och får jag inte äta tills jag är nöjd (= må så illa att jag inte får i mig nå mer) så blir jag på fruktansvärt dåligt humör och kan inte tänka på nå annat förrän jag fått äta sån mängd godis.. Om jag är beroende? Jag anser mig som det.. Så för mig är det lättare att avstå helt från godis än att försöka äta lite (en normal mängd)..
 
Hur länge ska jag ha löftet?
Brukar skoja och säga att jag ska ha det tills jag är gammal och gaggig, då går det ändå bara utför! 😅 Fast det bara är ett skämt så lutar det mot ett sådant långt löfte och det är för att jag väljer ett aktivt liv framför att äta ihjäl mig i soffan.. 😊🏕🏒🚴‍♀️🏃🏻‍♀️