Nyårslöften 2019

Hej! 
 
Det var väldigt länge sedan jag skrev hära, har känt att Instagram har räckt sista tiden.. Men nu kommer det ett inlägg om nyårslöftena jag hade 2018 och så hur jag tänkt inför 2019. 
 
Mina nyårslöften jag hade 2018 var:
*Skulle bli bättre på att hålla i pengarna
*100st träningspass på ett år 
*Fortsätta med godislöftet (som jag startade 7/4-15)
*Snackslöfte i sex månader 
 
Hur det gick: 
*Ekonomin gick inte alls bra, har småshoppat huuur mycket som helst.. Vet att jag har lätt för att onlineshoppa då jag är rastlös och det blev ännu värre då jag hade snacksuppehåll. 
*Jag hade 100st träningspass som mål och det klarade jag inte riktigt.. Sjukdom, skada, snöskottning, renovering och brist på motivation gjorde att jag "endast" kom upp i 97st pass.. Hade klarat hundra om det inte vore för att jag vart sjuk nu sista veckan men men.. 
*Att fortsätta med godislöftet har jag klarat av! 😃
*Snackslöftet har jag också klarat av! 😃 Där hade jag som belöning att jag och tjejen skulle inhandla ett superfint tält (Fjällräven Keb Dome 3) om jag klarade av det och det var en riktigt bra motivation för mig att orka kämpa. 
 
Mina nyårslöften för 2019 blir: 
*Börja spara istället för att bara slösa, dra ner på onödigt shoppande
*Fortsätta med godislöftet 
*Snackslöfte i ett år 
*Mjukmackor endast två dagar i veckan
*100st träningspass 
 
Hur jag ska klara av det: 
Alla löftena kommer att bli jobbiga men jag är taggad, jag ska klara av dom! Godislöftet är det som kommer att bli minst jobbigast då jag redan har haft det så länge och är inne i det. Snackslöfte och shoppandet är det som kommer bli jobbigaste, de kommer kräva mest energi och en hel del envishet för att klara av. Något jag vet som är tufft och tråkigt när man har snackslöfte är att man missar umgänget med att fira att någon fyller år, det dära extra myset framför en film med hjärtat. Så därför har jag valt att popcorn är okej att äta med hjärtat en gång per helg, hon jobbar varannan helg så alltså blir det max två gånger i månaden (blir alltså inget ätande då jag är själv). Sen är det okej med nyttigare/nyttigt snacks, tex chokladbollar gjord på Propud/dadlar/banan osv. Samma sak dära, det är okej på tex födelsedagar eller myskvällar med hjärtat. 100st träningspass ska jag kämpa för men sjukdomar och skador kan jag inte göra något åt och snöskottning och renovering kommer alltid att gå först.  
 
Varför jag valt dom hära löftena: 
*Ekonomin: jag har såå mycket saker jag vill köpa och göra med huset men genom att jag köper allt jag ser så går det inte så bra med sparandet! 🙄 Bara för att vara tydlig: Jag har inte ekonomiska problem (alla räkningar blir betalda, vi har ett gem. sparande osv) utan jag vill bli bättre på att hantera pengarna som hör till Övrigt (det som är kvar efter alla räkningar osv)! 😊
*Godislöfte måste jag ha då jag inte alls kan kontrollera mig själv när det gäller godis. Jag har inte alls bestämt ett slutdatum för det löftet utan jag brukar skoja om att jag ska ha det till jag blir pensionär (= när orken för att vara ute på äventyr är för dålig så kan jag sitta i soffan och trycka godis 🍫)! 😅
*Snackslöfte: Sista månaderna har snackset tagit över min vardag, det är det enda jag kunnat tänka på ibland. Medans jag har ätit (och mått grymt dåligt för att jag äte så mycket) så har jag längtat enormt till nästa gång.. Sen har jag haft enormt begär i fyra dagar efteråt och sen har det dämpat lite men sen har jag ju taggat om för att det strax är helg och då ska jag få äta igen. Sen rasar magen jämt men det värsta är ändå att jag fått så jäkla ont i kroppen, vet inte hur jag ska beskriva det med feberont. Det har varit fruktansvärt och det enda jag kan tänka då är hur mycket snackset skadar min kropp. Men nog 17 äter man helgen efter.. 
*Mjukmackor: Varför jag valt att endast äta de på helgerna är för att sist jag valde att ha snackslöfte så bytte jag ut snackset till mjukmackor = gick upp massa i vikt.. Det vill jag inte göra den hära gången.. 
 
Mina nyårslöften för kommande år handlar inte om att gå ner i vikt utan det handlar om att ta hand om min kropp genom bra mat och motion. Jag och Andrea äter aldrig på gatukök osv därför behöver jag inte ha något sånt nyårslöfte (för tre år sedan behövde jag ett sådant nyårslöfte), hamnar vi på ett gatukök någon gång så tänker jag äta och njuta. 
 
Sen kommer jag självklart att ha några saker som motivation för att klara av mina tre viktigaste löften (godis, snacks och ekonomin), saker som jag kommer att belöna mig med längst efter resan.